Top en Flop van 2020

Captain Critic's Top 3 van 2020


1: Vrijmoed
Ooit al ’s tweede in Captain Critic’s top 3 maar in dit vreemde coronajaar eindigt Vrijmoed, het enige Gentse restaurant dat twee Michelinsterren aan de deur hangen heeft, op een welverdiende eerste plek. In één van de beste groentenrestaurants ter wereld neem je maar best het vegetarische menu, zou je denken. Maar Captain Critic is zwak, zeer zwak, en gaat voor vlees en vis. Onder meer heerlijke jonge duif, geglaceerde ossenstaart en gemarineerde sint-jakobsvrucht zorgen ervoor dat de kapitein daar geen spijt van heeft.

2: Door73
Comfort food, sharing en een internationale keuken (dat laatste hoeft niet te verbazen met een Italo-Braziliaanse Belg als Marcelo Ballardin en een Grieks-Griekse Griek als Eric Ivanidis aan het roer). Temidden de haast decadente overdaad aan gerechten die Captain Critic hier naar binnen mocht werken - de kapitein moest bijna afgevoerd worden naar het UZ om zijn maag te laten leegpompen - werd één van de allerbeste gerechten geserveerd die Captain Critic in 2020 mocht proeven: een spectaculaire vitello tonnato van gerookte Holstein.

3: Alberte
Nog een food sharing restaurant. Daarvan zijn er in Gent intussen al meer te vinden dan CD&V-stemmers. Bijna alle producten zijn van kleine producenten en/of van biologische oorsprong. Ruikt u bij dit alles geitenwollen sokken? Dan bent u toch eerder van kwade wil, of gewoon lid van Schild & Vrienden natuurlijk. De overheerlijke op de barbecue bereide eendenborst met schorseneren en kumquat is misschien niet de meest malse eend ooit, maar de smaak is om een moord voor te begaan. Of op zijn minst toch een parkeerovertreding.


Captain Critic's Flop 3 van 2020


1: La Lanterna
Met het interieur (beeld je in: behangpapier met een grijze bakstenenprint) noch met het eten zullen hier prijzen gewonnen worden. Het tartaarsausje bij de calamares is afkomstig uit een plastic fles, het begeleidend slaatje (exact hetzelfde bij voor- én hoofdgerecht) dan weer uit een plastic zakje. De scaloppina zijn verder zo taai en droog als Leopold Lippens die een hele dag op het strand van Knokke in de zon is blijven liggen. De lagere middenmoot is waar deze zaak toe veroordeeld is. Een beetje zoals RSC Anderlecht sinds de komst van Marc Coucke dus.

2: Bollyfood
Voor een restaurant dat enkel takeaway en delivery aanbiedt, is het best spijtig dat de delivery al meteen de mist in gaat, met een wachttijd van bijna anderhalf uur. De slaatjes die bij de voorgerechten geserveerd worden, zijn allen uiteraard wak geworden doordat ze samen met warme gerechten in een aluminium doos gestopt zijn. Ook een dipsausje had wel gepast, maar Captain Critic moet het zonder stellen. Meer dan twee sterren voor Bollyfood is niet gerechtvaardigd. Eenzelfde score dus als de gemiddelde Bollywood-film.

Reacties

  1. Oh Captain, uw restaurantvertellementen blijven toch om van te snoepen. ken je je concurrent gentlemen ook al?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is soms een zwaar bestaan, dat van Captain Critic. Dat leert ons weer de Flop 3 van 2018. Gelukkig gaat de kapitein nog steeds veel vaker goed (en zelfs uitstekend) eten dan matig tot ronduit slecht.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Konak

Keyaki

Pastoor

Cassis