Top en Flop van 2016

Captain Critic's Top 3


1: Volta
Volta kreeg van Captain Critic de prestigieuze titel ‘mooiste restaurant van Gent’ toebedeeld. Maar meer dan een prachtige setting heeft Volta ook een uitstekende keuken te bieden. Chef Davy De Pourcq had de weinig benijdenswaardige taak om in de voetsporen te treden van zijn voorganger bij Volta, Olly Ceulenaere (die met Publiek de eerste plek in 2015 wist te behalen) maar kwijt zich uitstekend van die taak. In 2016 heeft de kapitein in Gent en omstreken nergens beter gegeten.

2: Vrijmoed
Met zijn Michelinster en mooie Gault&Millau-score kan Michaël Vrijmoed gerust hoger mikken dan een tweede plek, maar daarvoor ontbrak net dat tikkeltje extra. Ontevreden mag hij echter zeker niet zijn, dat was Captain Critic evenmin na zijn bezoek aan Vrijmoed. Een klassevol herenhuis is het decor voor een avond culinaire verwennerij. De kapitein zelf heeft het van horen zeggen - zelf ging hij immers voor het menu mét dode dieren - maar het vegetarische menu bij Vrijmoed zou van topklasse moeten zijn.

3: Würst
De derde plek voor een veredelde worstendraaier? Is Captain Critic gek geworden? Nee, toch niet. Ga de Gentse haute dogs van Jeroen Meus vooral zelf eens proeven, en twijfel daarna nooit meer aan het oordeel van de kapitein. Wees vooral niet monogaam met Jeroens worsten en bestel er - zoals Captain Critic deed - meer dan één. De verschillende dogs zijn immers geen afkooksels van elkaar maar zijn qua smaak en look ook werkelijk verschillend.


Captain Critic's Flop 3


1: Ocean Sushi
Grote 'winnaar' dit jaar is Japans restaurant Ocean Sushi. Gefeliciteerd. Een zwart vlak aangezien de kapitein er hier niet in slaagde iets te eten te krijgen, afgezien van een obligatoir mandje kroepoek dan. Daarvoor werd hij aan een veel te lange wachttijd onderworpen. Op Pearl Harbor waren de Japanners nochtans een stuk sneller. Misschien is de sushi bij Ocean Sushi best wel lekker, maar dat blijft ongetwijfeld een voorrecht voor de zeer geduldigen onder ons. Als u heel lang wacht heeft u misschien ooit ’s het geluk er eentje te proeven.

2: 't Vosken
Een weinig consistent interieur wordt aangevuld met schreeuwende obers, smerig bestek, verlepte rauwkost, diepvriesfrieten, maïzenastoofvleessaus en een alomtegenwoordig gebrek aan ziel. Voor een brasserie die zich vooral richt op Belgische klassiekers is men er verbazingwekkend goed in geslaagd één van de absolute parels aan de kroon van de Belgische keuken (stoverij) vakkundig te verkrachten. En dat allemaal op het prachtige Sint-Baafsplein. Het zou verdorie strafbaar moeten zijn.

3: Chess Café
Zogezegde wokrestaurants: niet echt Captain Critic’s ding. Geef toe, een bord vol ingrediënten integraal in een bak kokend water kieperen: een echte Aziatische chef zou je daarvoor in diezelfde smerige bak gooien. Toch vindt men deze praktijk bij Chess Café blijkbaar doodnormaal. Het gevolg is navenant: alle smaken zijn weggekookt en wat overblijft is slechts een verre echo van een echt Aziatisch wokgerecht. De ongezellige refter-achtige zaal maakt het onaangename plaatje helemaal af.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pastoor

Keyaki

Cassis

Konak

Würst