Top en Flop van 2017

Captain Critic's Top 3


1: Chambre Séparée
Na een lange zoektocht heeft Captain Critic het beste restaurant van Gent gevonden. Er bekruipt de kapitein al een soort weemoedig gevoel bij het besef dat het nieuwste project van Kobe Desramaults een leven van slechts drie jaar beschoren zal zijn (minder dan dat van de gemiddelde cavia!), maar de wetenschap dat Desramaults daarna wel opnieuw met iets briljants op de proppen zal komen, biedt troost. Zolang hij dat maar in Gent doet, en niet definitief naar Bokrijk trekt om daar broden te gaan bakken. Onnavolgbare topklasse van een culinair genie (een woord waar de kapitein overigens niet kwistig mee strooit).

2: Naturell
Enkel moeten onderdoen voor Kobe Desramaults? Dat is verre van een schande. Sterker nog, het is misschien zelfs een eer. Naturell is mooi gelegen vlakbij het water van de Leie in een elegant pand dat binnen een zeer naturelle (dat zag u ongetwijfeld aankomen) inrichting heeft gekregen. Fantastische ingrediënten als makreel, paling, buikspek, zwarte truffel, kalfslende, -wang en -zwezerik maken van de kapitein een gelukkige kapitein. Bijna even gelukkig als Daniël Termont die een kreeft voorgeschoteld krijgt op het jacht van Jeroen Piqueur. Bijna.

3: Roots
Ook VOS was een kanshebber, maar het is Roots dat met een verdiende derde plek gaat lopen. In tegenstelling tot het Olympische judo, reikt Captain Critic uiteraard slechts één bronzen medaille uit (sorry, Dirk Van Tichelt). Een democratisch geprijsd menu, aangenaam interieur, wilde en toch verzorgde dressering. Typisch Vlaamse seizoensingrediënten gaan perfect samen met het servies uit grootmoeders kast. Roots heeft een eigen stijl en signatuur, iets wat jammer genoeg maar al te zeldzaam wordt, en is meer dan terecht een culinaire hotspot.


Captain Critic's Flop 3


1: Hof Van Heusden
Dat het een slecht jaar was voor Captain Critic’s Flop 3, betekent dat het een goed jaar was voor Captain Critic zelf: hij heeft dus maar zelden slecht gegeten in 2017. Eigenlijk is er maar één kandidaat dit jaar, en dat is Hof Van Heusden: direct goed voor een eerste plaats. Vooral te danken aan de ellenlange wachttijden en - niet te vergeten - de plastic druiven. Proficiat, Hof Van Heusden! Hoogstwaarschijnlijk de eerste culinaire award die op de schouw gezet mag worden. Die zal mooi staan naast de collectie plastic druiven.

2: NVT

3: NVT


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pastoor

Keyaki

Cassis

Würst

Konak