Captain Critic's Top 3
1: Chambre Séparée
Na een lange zoektocht heeft Captain Critic het beste restaurant van Gent gevonden. Er bekruipt de kapitein al een soort weemoedig gevoel bij het besef dat het nieuwste project van Kobe Desramaults een leven van slechts drie jaar beschoren zal zijn (minder dan dat van de gemiddelde cavia!), maar de
wetenschap dat Desramaults daarna wel opnieuw met iets briljants op de proppen
zal komen, biedt troost. Zolang hij dat maar in Gent doet, en
niet definitief naar Bokrijk trekt om daar broden te gaan bakken. Onnavolgbare
topklasse van een culinair genie (een woord waar de kapitein overigens niet kwistig
mee strooit).
2: Naturell
Enkel
moeten onderdoen voor Kobe Desramaults? Dat is verre van een schande. Sterker
nog, het is misschien zelfs een eer. Naturell is mooi gelegen vlakbij het water
van de Leie in een elegant pand dat binnen een zeer naturelle (dat
zag u ongetwijfeld aankomen) inrichting heeft gekregen. Fantastische ingrediënten als
makreel, paling, buikspek, zwarte truffel, kalfslende, -wang en -zwezerik maken
van de kapitein een gelukkige kapitein. Bijna even gelukkig als Daniël Termont die een kreeft voorgeschoteld krijgt op het jacht van Jeroen Piqueur. Bijna.
3: Roots
Ook
VOS was een kanshebber, maar het is Roots dat met een
verdiende derde plek gaat lopen. In tegenstelling tot het Olympische judo,
reikt Captain Critic uiteraard slechts één bronzen medaille uit (sorry, Dirk Van
Tichelt). Een democratisch geprijsd menu, aangenaam interieur, wilde en toch verzorgde dressering. Typisch Vlaamse seizoensingrediënten
gaan perfect samen met het servies uit grootmoeders kast. Roots heeft een eigen stijl en signatuur, iets wat
jammer genoeg maar al te zeldzaam wordt, en is meer dan terecht een culinaire
hotspot.
Captain Critic's Flop 3
1: Hof Van Heusden
Dat het een slecht jaar was voor Captain Critic’s Flop 3,
betekent dat het een goed jaar was voor Captain Critic zelf: hij heeft dus maar zelden
slecht gegeten in 2017. Eigenlijk is er maar één kandidaat dit jaar, en dat is Hof Van Heusden: direct goed voor een eerste plaats. Vooral
te danken aan de ellenlange wachttijden en - niet te vergeten - de plastic druiven. Proficiat, Hof Van Heusden! Hoogstwaarschijnlijk de eerste
culinaire award die op de schouw gezet mag worden. Die zal mooi staan naast de collectie plastic
druiven.
2: NVT
3: NVT
Reacties
Een reactie posten