Janine's


Janine’s is een restaurant in de Vlaanderenstraat met een modern en verzorgd interieur. Aangezien Captain Critic echter op een zwoele avond bij Janine’s terechtkomt, neemt hij plaats aan één van het drietal tafeltjes buiten voor de deur. De bediening verloopt vlot en al snel kan de kapitein een Hugo bestellen, een cocktail met Saint-Germain (een Franse vlierbloesemlikeur zoals de Gentse Roomer), cava en soda. En Hugo - vergezeld van enkele olijven en een broodje - blijkt een meer dan geschikte compagnon te zijn voor het warme lenteweer. Fris, sprankelend en zoet (maar niet té zoet).


Op de kaart heel wat verschillende categorieën: tapas, sides, pasta’s, salades, burgers, zogenaamde ‘klassiekers’ en daarbovenop nog enkele suggesties. Tussen de tapas zal je overigens niet enkel Spaanse klassiekers als patatas bravas en gambas a la plancha terugvinden, maar bijvoorbeeld ook kikkerbilletjes met look, Oosterse carpaccio en tataki van tonijn. De gemiddelde Spanjaard zal waarschijnlijk wel een hartaanval krijgen bij het zien van dit soort gerechtjes onder de categorie ‘tapas’, maar Captain Critic is geen Spanjaard en kan er best mee leven.


Het is te warm om veel te eten, dus laat de kapitein de tapas toch maar aan zich voorbij gaan. Een ‘smoked crispy chicken burger’ met guacamole, salsa van tomaat, wedges en een side salad zal deze keer volstaan.


Na een kwartiertje krijgt de kapitein een goed gevuld bord voorgeschoteld. Op het eerste zicht ook een behoorlijk gezond bord, wat zelfs voor Captain Critic af en toe ’s toegestaan is. De aardappelwedges lijken niet gefrituurd, maar in de oven gegaard en zijn lekker gekruid. Dankzij de side salad met onder meer komkommer, broccoli, rode en gele paprika, erwtjes, rode ui, mange-touts en pijnboompitten heeft de kapitein zijn portie groentjes voor de dag wel binnen. Groentjes die bovendien kraakvers zijn, de kapitein heeft dus niet te klagen. De guacamole is smakelijk, enkel de tomatensalsa verdient misschien niet echt de benaming ‘tomatensalsa’, daarvoor zijn het toch eerder eenvoudige tomatenblokjes zonder meer.


Waar het echter toch vooral om draait is de ‘smoked crispy chicken burger’ zelf. Het stuk kippenvlees heeft inderdaad een gerookte smaak meegekregen, wat best voor een geslaagde touch zorgt. ‘Crispy’ is het vlees ook wel enigszins, maar het mocht gerust nog wat krokanter zijn, hoewel Captain Critic op dat vlak misschien wat misvormd is door een overconsumptie van Kentucky Fried Chicken. Verdorie, nu krijgt de kapitein zin in een emmer KFC … Een gigantische emmer vol Kentucky Fried Chicken … Maar goed, terug naar de recensie: de kip mocht dus nog iets krokanter zijn, maar het vlees is wel lekker sappig. Niets erger dan droge kip, of het moest een nieuwe titel voor Club Brugge zijn natuurlijk. De kip ligt op een doorgesneden stuk ciabatta. Niets mis mee, maar wanneer de kapitein een burger bestelt, en dan een ciabatta krijgt in plaats van een burgerbun, wordt hij daar graag op voorhand van op de hoogte gebracht. Smakelijk is de met een laagje guacamole besmeerde ciabatta-burger wel.


Captain Critic is aardig gevuld, waardoor een dessert er niet meer bij hoeft. Hij heeft echter wel smakelijk gegeten bij zijn bezoek aan Janine’s. Een bezoek dat hem er overigens aan doet denken dat het weer veel te lang geleden is dat hij nog ’s bij KFC is langs geweest.
 Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor