Le Vieux Château

  • Flobecq, november 2025
  • Michelin *
  • Gault&Millau 15/20
  • Captain Critic 17/20

In een werkelijk prachtig kasteel waarin oud en nieuw op een harmonieuze manier gecombineerd werden, geniet Captain Critic van een uitmuntend degustatiemenu. De amuses maken al meteen indruk: vooral de tartaar van rund met Mimolette en de terrine van ganzenlever met ruby porto zijn overheerlijk. Ook het vijfgangenmenu zelf is er één dat laveert van hoogtepunt naar hoogtepunt. Met de hand door duikers opgedoken Noorse coquille, zalm red label in korst met beurre blanc, hazenrug met rode biet en aardappelsoesjes ... Magnifiek. Bewonderenswaardig ook: het voltallige personeel - of ze nu Waal of Vlaming zijn - is perfect tweetalig. Misschien hoort het ook wel zo in een faciliteitengemeente net over de taalgrens, maar toch. Georges-Louis Bouchez verschijnt maar al te graag op de Vlaamse zenders, een woord Nederlands heb je hem daar toch nog niet al te dikwijls horen uiten.

 
















Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor