Quique Dacosta

  • Dénia, mei 2018
  • Michelin ***
  • Guía Repsol ***
  • World's 50 Best n°62
  • La Liste n°134
  • OAD Top 100+ Europe n°8
  • Captain Critic 19/20
Aan de Costa Blanca zijn niet enkel tourist traps te vinden, integendeel. Topchef Quique Dacosta heeft zijn restaurant naar zichzelf genoemd, maar in het geval van Dacosta is enige verwaandheid niet meer dan op zijn plaats. Ruimte, keuken en gerechten zijn perfect op elkaar afgestemd en vormen een terechte ode aan de streek en de geschiedenis van de lokale keuken en gewoontes. Één van de hoogtepunten is een schijnbaar eenvoudig plakje kaas dat met de handen gegeten wordt, maar schijn bedriegt: want de toevoeging van witte truffel en de eigen lichaamstemperatuur transformeert de kaas tot een culinair meesterwerk.





























Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor