Rebelle

  • Kortrijk, maart 2024
  • Michelin *
  • Gault&Millau 16/20
  • Captain Critic 18,5/20

Een bezoek aan Rebelle in het verre Marke bij Kortrijk is inmiddels een jaarlijkse gewoonte geworden voor Captain Critic. Een beetje zoals een jaarlijkse bedevaart naar Lourdes voor een Vlaamse bejaarde. Maar dan leuker en zonder priesters in de buurt. De kapitein komt er opnieuw vertrouwde classics tegen zoals Flandrien Grand Cru-kaas, beurre blanc-saus en softijsbereidingen. Maar ook nieuwe highlights zoals een overheerlijke amuse van crispy chicken skin of een ronduit verbluffend voorgerecht waarbij tartaar van Holsteinrund gecombineerd wordt met een side dish van Oosterscheldepaling en foie gras. Voor het eerst testte Captain Critic ook de signature dish ‘langoustine XO’ uit en tja … Wat een regelrechte schande dat hij dat nog nooit eerder gedaan had. Ook voor het hoofdgerecht met lam, asperge en erwt zou de gemiddelde Michelinchef een moord of twee begaan. Rebelle blijft moeiteloos aan de absolute top. 
















Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor