Aburi

  • Roeselare/Gent, mei 2020
  • Michelin **
  • Gault&Millau 17,5/20
  • La Liste n°301
  • OAD Top 100+ Europe Classical n°201
  • Captain Critic 16/20
Komt dat even handig uit voor chef Tim Boury, dat zijn naam door Japanners uitgesproken wordt als 'Aburi', en laat dat nu net ook een specifieke soort kort geschroeide sushi zijn. De coronacrisis mag al moeilijk genoeg zijn voor Captain Critic, A Critic Abroad heeft het nóg lastiger, nu reizen nagenoeg verboden is. Restaurant Boury uit het verre Roeselare komt gelukkig met een oplossing. Met zijn (afhaal)sushi-concept Aburi komt Tim Boury zelve tijdens de lockdown ook naar het Gentse. Iets wat je de kapitein geen twee keer moet zeggen. Maki, nigiri, sashimi, aburi en ook enkele originele rolls (eentje met West-Vlaams rood, curry en kimchi en eentje met gerookte paling, komkommer en kruidenkaas): creaties die niet moeten onderdoen voor wat veel top-sushichefs in Japan uit de vingers toveren. Dat Captain Critic een Duitse Riesling drinkt bij Japanse sushi, moet u hoegenaamd niet zien als een ongepaste verwijzing naar de asmogendheden. Uiteraard niet, hij vindt het gewoon lekker smaken.



















Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor