Azurmendi

  • Larrabetzu, augustus 2021
  • Michelin ***
  • Guía Repsol ***
  • World's 50 Best n°14
  • La Liste n°59
  • OAD Top 100+ Europe n°13
  • Captain Critic 19,5/20

Het Baskenland is het walhalla voor fans van de gastronomische keuken, en bij uitbreiding gewoon ook voor iedereen die graag eet. Misschien wel het allerbeste restaurant in het Baskenland is Azurmendi, geleid door de uiterst talentvolle Eneko Atxa. Een bezoek aan Azurmendi is een belevenis, die begint met een 'welcome picnic' in de lichtrijke ontvangstruimte, verdergaat met een bezoek aan 'the truffle's table' in de keuken en via enkele hapjes in 'the greenhouse' leidt naar het eigenlijke restaurant. Uitschieters kiezen uit de in totaal 28 (!) gangen is schier onmogelijk, maar Captain Critic wil toch een poging doen. De brioche van gerookte vis, de eidooier geïnfuseerd met truffel, de gerookte zalmeitjes met nori, het paddenstoelentaartje, het 'shortbread' met Idiazabal-kaas, de verse bonen met gel van Ibérico-ham, de varkenspoot met kaviaar ... Alleen al voor die laatste verdienen de Basken de onafhankelijkheid.




































Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor