Top en Flop van 2014

Captain Critic's Top 3


1: De Superette
Het meest recente Gentse initiatief van opper-Flemish Foodie Kobe Desramaults. Je kan er terecht voor ontbijt, brunch, lunch, koffie, taart, diner, en je kan er zelfs je brood kopen. Te veel van het goede? Neen, integendeel: voor Captain Critic kan er nooit te veel Superette zijn. Een eerder beperkte kaart maar wel gevuld met stuk voor stuk originele gerechten. Hier wordt bovendien het principe sharing is caring toegepast. Je mag dus niet te beroerd zijn om met je tafelgenoten in hetzelfde bord te zitten graaien. Top.

2: Horseele
Uiteraard is Captain Critic een onvervalste Buffalo, of wat had u gedacht? De kapitein is dus verheugd te kunnen melden dat het restaurant van Danny Horseele in de prachtige Ghelamco Arena bijna (bijna!) even goed is als de topclub die hier haar thuismatchen speelt. Je dient best wel wat kapitaal opzij te zetten om hier te komen dineren, maar daar krijg je wel een uitgebreide avond culinaire verwennerij voor in ruil. Gewone gasten kunnen hier tijdens matchen van AA Gent wel niet terecht. Jammer, want toekijken hoe FCB voor de zoveelste keer vernederd wordt, in combinatie met een etentje bij Horseele: daar zou de kapitein direct voor tekenen.

3: Karel De Stoute
Vleeswalhalla Gillis komt nét niet in de Top 3 terecht, Karel De Stoute wel. Nog steeds een soort verborgen geheim in Gent, maar als chef Thomas De Muynck op dit niveau blijft koken kan dat echt niet lang meer duren. Geen mogelijkheid tot à la carte dineren, er is enkel een menu, maar dat menu is klasse van begin tot eind. Sowieso één van de absolute aanraders in de Gentse binnenstad.


Captain Critic's Flop 3


1: Belga Queen
Deze zaak was ooit een begrip in Gent maar is de laatste jaren meer en meer afgegleden tot een bedenkelijk niveau. Dat geldt althans voor het brouwersmenu. Lauwe viscarpaccio, duif met saus die uit een pakje lijkt te komen, raar smakende aardappelen (‘raar’ is het enige woord dat de kapitein kan bedenken om de smaak in kwestie te omschrijven) en walgelijke kaneelkoekjes. De dressering van de borden lijkt bovendien wel verzorgd te zijn door Ray Charles. Ray is blind, maar vooral morsdood. Vergane glorie.

2: Boem Patat
Echt slecht heeft de kapitein hier niet gegeten. De presentatie lijkt nergens naar maar de gevulde patat is zeker niet onsmakelijk. Waar Boem Patat zijn plek in deze Flop 3 echter vooral aan te danken heeft zijn de Fawlty Towers-achtige toestanden die de hele avond lang schering en inslag zijn. Met als hoogtepunt een kok die ervandoor gaat in het midden van de service en een keuken die bijgevolg vroegtijdig gesloten moet worden. En dat op een drukke Gentse Feesten-avond.

3: Italia Grill
Houdt u van überkitscherig ingerichte restaurant-interieurs? Wordt u graag bediend door semi-geïnteresseerde uitbaters? Bent u een liefhebber van zompige bruschetta’s, verlepte rucola en tomaten die nog niet rijp zijn? Eet u graag pizza’s die zo vettig zijn dat het haar van Axel Daeseleire er niets bij is? Kiest u graag al eens een motilium als dessert? Dan is Italia Grill ongetwijfeld iets voor u. Dat is echter niet het geval voor Captain Critic.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pastoor

Keyaki

Cassis

Würst

Konak