Seli's Noodlebar


Seli’s Noodlebar stond al lang op de radar van Captain Critic, een bezoekje was er echter nog niet van gekomen. Tot nu dan. Seli’s presenteert zichzelf ais een kleine familiezaak die het bij uitstek moet hebben van haar gastvrijheid. Iets wat zonder rond de pot te draaien ook gewoon 100% wáár blijkt te zijn. De uitbater geeft de kapitein bij het binnenkomen al meteen het gevoel dat hij even welkom is als ware hij Mao zelve. Een gevoel dat de hele avond zal aanhouden.


Nog geen 5 minuten zit Captain Critic neer of de uitbater is al minstens drie keer langs zijn tafeltje gepasseerd: om wat uitleg te geven, het aperitief op te nemen, enkele suggesties te doen … En niet omdat hij niets om handen zou hebben, de zaak vult zich namelijk aardig en er wordt ook aan delivery (of beter: ‘deliveroo’) gedaan. De kapitein gaat alvast van start met het ‘Aperitief Seli’, een Chinese bloemenwijn die - weinig verrassend - een zoetig aroma heeft. Daarbij een mandje kroepoek.


Als voorgerecht een assortiment dimsum: kleine gestoomde, Aziatische hapjes die geserveerd worden met enkele sausjes die op elk tafeltje klaar staan. Er wordt gewaarschuwd voor minimum 10 minuten bereidingstijd (alsof 10 minuten überhaupt al een lange wachttijd zou zijn), maar in werkelijkheid worden de dimsum zelfs nog sneller geserveerd. Het stoommandje dat op tafel gezet wordt is gevuld met dimsum met varken, rund en scampi. Dimsum volgens de regels van de kunst trouwens: heerlijke vulling en vers deeg. Meer vraagt de kapitein soms niet.


De specialiteit van Seli’s Noodlebar zijn vanzelfsprekend de huisgemaakte noedels. Je kan kiezen tussen zes verschillende hoofdingrediënten (kip, rund, scampi, groenten, eend en spek) en zeven verschillende soorten saus (sacha, curry, kung pao, oester, zwarte peper, zwarte bonen en jing du). Captain Critic gaat voor de combinatie van eend met sacha-saus, bij navraag een Chinese saus op basis van cashewnoten. En de kapitein is maar al te blij met zijn keuze: heerlijke eend die perfect samengaat met de cashewsaus, beetgare groenten (wortel, courgette, sojascheut, champignon en iets te veel rauwe ui) en ja, zo ongeveer de beste noedels die de kapitein al ten westen van Peking gegeten heeft. Dat de kapitein nog nooit in Peking geweest is, doet niet ter zake.


De noedels zijn licht verteerbaar, liggen helemaal niet zwaar op de maag en dus kan er nog wel iets bij. Iets wat misschien wel wat zwaarder op de maag zou kunnen liggen: het subtiel genaamde dessert ‘gefrituurde ballen met sesamzaad’. Ballen met zaad? Is Captain Critic de enige die hier iets licht suggestief in ziet? Of is hij de enige viezerik die ooit al bij Seli’s komen eten is. Toeval kan het niet zijn, aangezien er verder op de kaart ook nog iets staat als ‘Seli's home made milky juice’, wat niet eens meer subtiel genoemd kan worden. Hoe dan ook: de ballen zijn eigenlijk een soort nagemaakte lychee, met binnenin een donkere ‘pit’, deeg dat dienst doet als wit vruchtvlees, en sesamzaadjes die de schil van de lychee moeten voorstellen. Best lekker en origineel.


Daarbij een glaasje sterke sake. Dus geen sake die warm, en in iets groter volume gedronken wordt, maar een smakelijk klein glaasje koude sake, met een aanzienlijk hoger alcoholpercentage. Doodzonde is wel dat opnieuw de kans onbenut gelaten wordt om de sake in kwestie te serveren in een glaasje met op de bodem een blote vrouw, al dan niet in licht pornografische pose. Sakekenners zullen weten waar de kapitein op doelt.


Dat Seli’s Noodlebar de beste Chinees van Gent is, lijkt onbetwistbaar, en betere of meer hartelijke bediening zal je ergens anders niet snel vinden. Op het vlak van de Aziatische keuken moet Seli’s eigenlijk enkel onderdoen voor A Food Affair, maar dat is dan weer een ander soort restaurant, eerder gastronomisch dan voor de snellere hap. Zijn er dan helemaal geen tekortkomingen bij Seli’s Noodlebar? Toch wel: de aanschaf van een bancontact zou namelijk uiterst welgekomen zijn. En o ja, die blote vrouwen natuurlijk.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor