De Kristalijn

  • Genk, december 2019
  • Michelin *
  • Gault&Millau 16,5/20
  • OAD Top 100+ Europe Classical n°177
  • Captain Critic 17/20
Algehele consternatie: in Limburg vind je ook restaurants die géén Italiaanse keuken serveren. Neem gerust even de tijd om te bekomen van deze schok. Op het indrukwekkende terrein van hotel Stiemerheide staat het modernistisch pand van restaurant De Kristalijn. Dit Limburgs toprestaurant verrast met geslaagde en soms gewaagde combinaties van ingrediënten. Voorbeeld van een gewaagd maar misschien nét iets minder geslaagd gerecht is het dessert op basis van knolselder, herfsttruffel, vanille en walnoot. Interessante smakencombinaties maar net iets te bijzonder om te serveren als volwaardig nagerecht. Gelukkig bestaat de rest van het menu (sint-jakobsvrucht, tarbot, fazant en haas) enkel uit voltreffers.














Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Konak

Keyaki

Pastoor

Cassis