Den

  • Tokio, oktober 2018
  • Michelin **
  • World's 50 Best n°11
  • Asia's 50 Best n°2
  • La Liste n°396
  • OAD Top 100+ Asia n°5
  • Captain Critic 18/20
Geïnspireerd door de klassieke Japanse kaiseki-keuken, maar dan gebracht met een moderne, meer huiselijke twist en vooral veel humor. Hoe omschrijf je anders 'Dentucky Fried Chicken', een kippenbout gevuld met verschillende seizoensproducten zoals onder meer kastanje, en gepresenteerd in een kartonnen, aan KFC schatplichtig 'DFC'-doosje, inclusief grijnzende beeltenis van de chef zelve? Geen kwaad woord over de kolonel en zijn Kentucky Fried Chicken, maar de kippenbout bij Den is toch de beste die Captain Critic ooit gegeten heeft. Daarnaast kan de kapitein ook de rijst omschrijven als 'beste ooit'. De toevoeging van een flinke portie wagyu-rundvlees bereid op shabu shabu-wijze zal daar wel niet vreemd aan zijn. Weinig verrassend (we hebben het immers over Japan) is ook de gastvrijheid van torenhoog niveau. Zo neemt chef Zaiyu Hasegawa persoonlijk en samen met zijn trouwe viervoeter uitvoerig afscheid van zijn gasten.






















Reacties

Populaire posts van deze blog

Konak

Pastoor

Keyaki

Cassis

Roots