Florilège

  • Tokio, oktober 2018
  • Michelin **
  • World's 50 Best n°59
  • Asia's 50 Best n°3
  • La Liste n°334
  • OAD Top 100+ Asia n°32
  • Captain Critic 18,5/20
Chef Hiroyasu Kawate combineert de moderne Franse keuken met Japanse producten en duurzaamheid, waarbij de carpaccio van 13 jaar oude Miyazaki-wagyurunderen het beste voorbeeld is. De combinatie van het oude rund met gerookte aardappelpuree is hemels. Volgens die logica zou dus ook Herwig Van Hove hemels moeten zijn met gerookte aardappelpuree. Net als de andere gasten kan Captain Critic plaats nemen aan de U-vormige toog, van waaruit hij een hele avond zicht heeft op het keukenteam, dat erin slaagt één van de beste menu's te bereiden die de kapitein ooit al heeft gegeten, en alles dan nog 's op een prachtige, piekfijn verzorgde manier voor te schotelen. Een 'domo arigato' is op zijn plaats.


















Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Konak

Keyaki

Pastoor

Cassis