Kelderman

  • Aalst, januari 2024
  • Michelin *
  • Gault&Millau 15,5/20
  • Captain Critic 17/20

Een verfijnd visrestaurant in Aalst? Zolang ze hun vis maar niet uit de Dender gaan halen is het allemaal goed. All jokes aside: Visrestaurant Kelderman is absolute top in zijn genre en serveert visgerechten die je zomaar ook in Knokke voorgeschoteld zou krijgen. Van de verfijnde amuses (een garnaalkroketje mag uiteraard niet ontbreken) over Sint-Jacobsvrucht met butternut en gerookte Oosterscheldepaling; zeebarbeel met fregola, kokkels en zeekat; de signature dish van oester met kaviaar en aardappel (meteen twee stuks: hoppa!); een koninginnenhapje met Bressekip, garnalen en mousseline; zeeduivel op de graat met witloof, knolselder en dijonaise tot brioche met sorbet van peer, speculaas en custard. Om dan te eindigen met een glorieuze dessertkar die herinneringen opwerpt aan de kar bij Hof van Cleve.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor