Kichisen

  • Kioto, oktober 2018
  • Michelin ***
  • La Liste n°455
  • OAD Top 100+ Asia n°80
  • Captain Critic 17/20
Kioto bezoeken zonder te proeven van de wonderlijke kaiseki-keuken is zoals Napels bezoeken zonder pizza, Barcelona zonder tapas, Wenen zonder schnitzel, Parijs zonder arrogante Franse obers ... Met andere woorden: gruwelijk incompleet. Chef Yoshimi Tanigawa was ooit een deelnemer aan het legendarische tv-programma Iron Chef en brengt een hypergestileerde eigen versie van de traditionele kyo-kaiseki. Hoogtepunten zijn de heerlijke koude kastanjesoep, de nigiri van op de tong smeltende vettige toro-tonijn en het moleculair aandoende banaanpudding-dessert, vergezeld van een hele bloementuin. Het vermelden waard is ook de sashimi van fugu of kogelvis, u weet wel, die vermaledijde vis die uiterst giftig is wanneer verkeerd bereid. Dat de kapitein fugu aan het eten is, komt de chef maar vertellen eens het bord al half leeg is. De geniepige gluiperd. Maar Captain Critic kan dit nog neerpennen, hij heeft het dus overleefd. Net als de chef, de traditie vereist immers dat een kok ritueel zelfmoord dient te plegen wanneer een gast sterft door verkeerd bereide fugu. Lucky you, Yoshimi.























Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor