Kokotxa

  • San Sebastián, augustus 2021
  • Michelin *
  • Guía Repsol **
  • OAD Top 100+ Europe n°186
  • Captain Critic 17,5/20

Met meer Michelinsterren per hoofd van de bevolking dan om het even welke andere stad, en ongetwijfeld ook meer pintxos-bars, is San Sebastián (Donostia voor de Baskische vrienden) onmiskenbaar de culinaire hoofdstad van de wereld. Het hoeft dus niet te verbazen dat Captain Critic meer te vinden is voor een bedevaart naar San Sebastián dan naar Santiago de Compostela. Kokotxa van jonge chef Dani López is één van de restaurants die best een pelgrimstochtje waard zijn. Spinkrab met jalapeño, tartaar van Begi Haundi-inktvis, soft shell krab met kokos en daikon, en heerlijk kalfsvlees met hazelnoot en pastinaak zijn de hoogtepunten. Samen met de fantastische aangepaste wijnen geserveerd door de al even fantastische sommelière. Eskerrik asko!

 











Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Konak

Keyaki

Pastoor

Cassis