La Cime

  • Osaka, oktober 2018
  • Michelin **
  • World's 50 Best n°93
  • Asia's 50 Best n°14
  • La Liste n°357
  • Captain Critic 17,5/20
De officieuze slogan van het bruisende Osaka is 'kuidaore', wat zoveel betekent als eten tot je erbij neervalt. Dat heeft Captain Critic dan ook gedaan in Osaka, en dus ook bij La Cime, waar chef Yusuke Takada een keuken brengt die omschreven kan worden als verfijnd hedendaags Frans met stevige Japanse wortels. Zo is er de 'boudin dog', bloedworst in deeg met eetbare bamboehoutskool, die er meer uit ziet als een stukje zwarte rots dan als een hot dog. De aangepaste wijnenformule brengt naast Franse en andere Europese witte en rode wijnen ook uitmuntende Japanse sake. Iets wat de kapitein ook in Europa graag wat meer ingang zou zien vinden. Evenals de onvoorstelbare alomtegenwoordige Japanse vriendelijkheid. Je vergeeft ze met plezier Pearl Harbor.


















Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor