La Degustation Bohême Bourgeoise

  • Praag, augustus 2022
  • Michelin *
  • La Liste n°939
  • Captain Critic 17/20
Praag staat vooral (en terecht!) bekend voor zijn vlees, worsten, schnitzels en goulash, maar je kan er ook verfijnder gaan dineren. Bij La Degustation Bohême Bourgeoise bijvoorbeeld, waar een Tsjechisch kookboek uit de negentiende eeuw als leidraad dient voor het geregeld wijzigende tasting menu. Er wordt zo goed als uitsluitend met Tsjechische producten (én wijnen) gewerkt, wat niet alleen voor een originele, maar vooral ook voor een overheerlijke ervaring zorgt. Hoogtepunten zijn forel met flinterdunne toast en mierikswortel; varkenswang met paddestoelen en karwijzaad; en prachtig gepresenteerde filet mignon met selder en zoete maïs. Dat de sovjets hier nooit mogen terugkeren.











Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Konak

Keyaki

Pastoor

Cassis