Le Petit Nice

  • Marseille, mei 2022
  • Michelin ***
  • Gault&Millau 18/20
  • La Liste n°163
  • OAD Top 100+ Europe Classical n°45
  • Captain Critic 18,5/20

Een meer impressionante locatie dan die van Le Petit Nice - naast driesterrenrestaurant ook nog 's vijfsterrenhotel - zal je niet snel vinden. Het restaurant kijkt pal uit op de Middellandse Zee en de prachtige rotsachtige kust van Marseille. Derde generatie-chef Gérald Passedat (zijn zoon wil blijkbaar piloot worden en geen chef-kok, de spelbreker) creëert een uitmuntend mediterraan geïnspireerd menu waarin vis de absolute glansrol speelt. Highlights zijn de zeebrasem met gelakte venkel; het overdadige hoofdgerecht met lotte en cevenne-ui; én 'le nougat evanescent': een dessert gebaseerd op de rijkdom aan smaken van de nougat van Montélimar, en heel misschien wel het allerbeste nagerecht dat Captain Critic ooit voorgeschoteld kreeg. Merci Gérald, merci Gérald, merci!

 
















Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Konak

Keyaki

Pastoor

Cassis