Locanda de Banchieri (1)
- Fosdinovo, augustus 2025
- Michelin *
- Captain Critic 16/20
Het zal niet als een wereldschokkende verrassing komen wanneer Captain Critic u vertelt dat je in Italië eigenlijk best wel lekker kan eten. Dat geldt voor trattoria's, pizzeria's en ristorantes, maar zeker ook voor Michelinzaken. Zoals bijvoorbeeld Locanda De Banchieri in Fosdinovo, in het noorden van Toscane. De kapitein geniet onder een olijfboom (inclusief prachtig uitzicht op de omliggende heuvels en de Ligurische kust) van een verfijnd menu dat lokale producten en gerechten in de kijker zet. Zoals baccalà (kabeljauw) op drie manieren bereid, Carnaroli-risotto met zeevruchtenextract en tarbot met kaviaar. Dat hij achteraf gewoon in zijn gastenkamer boven het restaurant kan gaan liggen in plaats van in zijn auto te kruipen is een mooie meerwaarde. Net als dat zwembad waar hij de volgende ochtend in kan springen.
Reacties
Een reactie posten