Markt XI

  • De Haan, oktober 2021
  • Gault&Millau 16/20
  • Captain Critic 16/20
Aan de Belgische kust kan je meer eten dan alleen maar garnaalkroketten en croque monsieurs. En al zeker in De Haan, bij Markt XI. In het stijlvolle pand met open keuken worden klassiek (maar zeker niet ouderwets) georiënteerde gerechten gebracht op een verfijnde manier. Hoogtepunten zijn de cannelloni van Hereford-rund met pickles; de Osietra-kaviaar met aardappel en zure room; de zalm met appel, komkommer, avocado en ponzu; én het dessert met braambes, yoghurt, citroenverbena en yuzu. Ligt het trouwens aan Captain Critic, of is yuzu inmiddels even alomtegenwoordig als Niels Destadsbader? Het ene is overigens veel betreurenswaardiger dan het andere.
 

 








Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor