- Wolphaartsdijk, november 2022
- Michelin *
- Gault&Millau 17/20
- OAD Top 100+ Europe n°94
- Captain Critic 18,5/20
Dat je in Zeeland het summum van de Nederlandse gastronomie
terugvindt, daar heeft de nabijheid van Vlaanderen ongetwijfeld mee te maken. De
kapitein mag ook ’s chauvinistisch zijn, toch? Sergio Herman, Nick Bril, Syrco Bakker en dus ook Thijs Meliefste: stuk voor stuk reservebelgen/Zeeuwen. Restaurant
Meliefste haalde tijdens het bezoek van Captain Critic bijwijlen een haast belachelijk
hoog niveau. Hoogtepunten opsommen is schier onbegonnen werk, maar dan toch een
poging: verbluffende amuses als ‘Brokkel XO - piccalilly’, ‘schapenkaas -
sjalot - komijn’ en ‘kippenhuid - gerookte paling’. Onnavolgbare gerechten als ‘garnaal
- mierikswortel - duinenkaas’ en ‘pieterman - bleekselderij - verveine’, of een
overheerlijk dessert als ‘honing - bijenwas - duindoornbes’. Met een prachtige familienaam
als Meliefste kón de chef trouwens niet anders dan zijn restaurant
‘Meliefste’ te noemen, iets anders was een gemiste kans geweest.
Reacties
Een reactie posten