Rebelle

  • Kortrijk, januari 2023
  • Michelin *
  • Gault&Millau 16/20
  • Captain Critic 18,5/20

Bij Captain Critic's vorige bezoek, begin 2022, had restaurant Rebelle géén Michelinsterren. Iets wat de kapitein toen omschreef als 'volstrekt belachelijk'. Intussen heeft Rebelle een Michelinster beet en eigenlijk is dat nog steeds belachelijk, zij het in iets mindere mate. Rebelle verdient immers twéé Michelinsterren. Nu, dat sterrenaantal is niet alleszeggend. Waar de mensheid écht mee bezig is, dat is de quotering van Captain Critic. En die is zelfs nog gestegen in vergelijking met een jaar geleden. Chef Martijn Defauw heeft ontegensprekelijk enkele go-to's in zijn keuken. Ingrediënten of bereidingen die zowel tijdens het bezoek van de kapitein in 2022 als 2023 terugkeren. Flandrien Grand Cru-kaas bijvoorbeeld. Rauwe coquilles. Kabeljauw met beurre blanc. Of het signature pandanrijst-dessert, dat bij het recentste bezoek als lookalike terugkeert, maar dan met andere ingrediënten en smaken. Rebelle staat nu voor ingrijpende verbouwingen van een half jaar, opent in de tussentijd een pop-up in Kortrijk, en keert in de zomer ongetwijfeld sterker dan ooit terug. Als u Captain Critic nu wilt excuseren? Het is immers tijd om aan zijn baxter gevuld met beurre blanc van Rebelle te gaan liggen.

 







Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor