Seta

  • Milaan, juni 2021
  • Michelin **
  • La Liste n°92
  • OAD Top 100+ Europe n°42
  • OAD Top 100+ Europe Classical n°28
  • Captain Critic 18,5/20

Chef Antonio Guida, met roots in de hiel van de laars, verenigt in Milaan de culinaire tradities van de Zuid-Italiaanse met de Noord-Italiaanse keuken. Wat dacht u van risotto, maar dan met framboos en een crème van groene kruiden. Of spaghetti met zeeanemoon, rode garnaal, zwarte limoen en opgelegde radijs. Het is eens iets anders dan bolognaise. Andere absolute hoogtepunten zijn de met rode wijn gelakte paling met heerlijke foie gras en rozemarijn, en de parfait van zoethout met gekristalliseerde Kentucky-tabaksbladeren en koffiecrème: één van de meest originele nagerechten die Captain Critic ooit mocht proeven. Smaakt een beetje als een goeie cappuccino met een Gauloise erbij. En neen, dat is eigenlijk helemaal niet slecht bedoeld.


















Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor