The Clove Club

  • Londen, maart 2023
  • Michelin **
  • World's 50 Best n°35
  • La Liste n°684
  • OAD Top 100+ Europe n°63
  • Captain Critic 19/20

De Schotse chef Isaac McHale brengt met zijn Londense restaurant The Clove Club een onverbloemde ode aan de Britse eilanden. Of althans, aan wat die Britse eilanden te bieden hebben op culinair vlak. Coquilles uit Orkney (het Schotse eiland waar ook de chef zelf van afkomstig is), zeeduivel uit Cornwall, varken van het Engelse platteland ... Verwacht hier geen moleculaire experimenten à la Heston Blumenthal, maar een restaurant dat maar liefst drie gerechten serveert die op Captain Critic's lijst met all time favourites kunnen figureren, is een absoluut toprestaurant. Welke gerechten dat dan mogen zijn, vraagt u zich af? Wel, de iconische rauwe coquilles met hazelnoot, clementine en truffel; de verschillende bereidingen van dry aged varkensvlees met krokante aardappel en artisjok; en misschien wel vooral: de tarte tatin van Braeburn-appel met crème fraîche. Voor dat laatste zou de kapitein bereid zijn tot moord. Of op zijn minst toch doodslag.

 














Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor