The Jane

  • Antwerpen, oktober 2022
  • Michelin **
  • Gault&Millau 18,5/20
  • World's 50 Best n°23
  • La Liste n°399
  • OAD Top 100+ Europe n°49
  • Captain Critic 18/20

Een mooiere locatie voor een restaurant zal je niet snel vinden. Een moeilijkere om een tafel te versieren ook niet. In een voormalige kapel (die eerder het formaat heeft van een uit de kluiten gewassen kerk) nam chef Nick Bril met succes het roer over van Sergio Herman. Captain Critic mag dan wel officieel ontdoopt zijn, in deze kapel is hij nog steeds meer dan welkom. De open keuken bevindt zich op de plek waar normaal gezien het altaar staat. Liever een open keuken dan een priester, laat dat wel wezen. Nick Brils keuken is hoogstaand, uiterst verfijnd en complex, en is daarmee een antithese van wat iemand als Kobe Desramaults aan het andere eind van het gastronomische spectrum uitvoert. Het zou echter maar saai zijn als elke chef op dezelfde manier zou werken. Vis, schaal- en schelpdieren spelen de glorieuze hoofdrol bij The Jane, iets waar Nick Brils Zeeuwse roots niet vreemd aan zullen zijn. Take me to church? In dit geval: graag.

 

















Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor