Comme Chez Soi

  • Brussel, februari 2019
  • Michelin **
  • Gault&Millau 18,5/20
  • La Liste n°129
  • OAD Top 100+ Europe Classical n°82
  • Captain Critic 17/20
Er bestaat in dit land bezwaarlijk een culinair instituut met een naam die legendarischer is dan Comme Chez Soi. Het is dan wel niet langer Pierre Wynants die in de potten roert maar schoonzoon Lionel Rigolet, een bezoek aan dit restaurant is echter nog steeds een belevenis. Het prachtige art nouveau-interieur, de uitmuntende bediening (in perfect Nederlands, flaminganten wees dus welgekomen), de ietwat oubollige gerechten uit de klassiek Frans-Belgische keuken en de gekostumeerde obers die gezwind laveren tussen de twee rijen tafels in de smalle eetzaal. Neen, aan de absolute top van de Belgische gastronomische wereld (Hof Van Cleve, Chambre Séparée, wijlen Hertog Jan) speelt Comme Chez Soi niet meer mee, maar een meer dan degelijke subtopper is het wel nog. Een beetje zoals dat andere Brusselse instituut dus, Royal Sporting Club Anderlecht.













Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor