La Table de Maxime

  • Our, augustus 2020
  • Michelin **
  • Gault&Millau 17/20
  • La Liste n°795
  • Captain Critic 17,5/20
La Table de Maxime in het pittoreske dorpje Our is zonder twijfel één van de allerbeste restaurants in Wallonië. Chef Maxime Collard brengt een lichte, moderne keuken die toegankelijk is, maar toch een gevoel van exclusiviteit uitstraalt. Heerlijke amuses (die tonijn!); de zo typisch Ardense forel maar dan geüpdatet en gebracht in een aantal verschillende bereidingen, de ene al indrukwekkender dan de andere; smakelijke rode mul 'à la bouillabaisse'; een fris en fruitig dessert met framboos en een selectie gourmandises waar één van Captain Critic's all time favourites - de canelé de Bordeaux - niet in mag ontbreken. Stuk voor stuk heerlijke creaties, maar de pièce de résistance van het menu is toch het kalfsvlees in twee bereidingen: boterzachte filet en vooral krokant gepaneerde zwezerik waar de kapitein nog lang met heimwee aan zal terugdenken. De Ardennen zijn méér dan everzwijn en jambon d'Ardenne. Hoewel die laatste twee ook niet te versmaden zijn natuurlijk.












Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor