Hürrem Sultan


Kitscherige fresco's, stadsgezichten van Istanbul gehuld in een waas van neon en de Turkse Ultratop die uit de luidsprekers schalt: ja hoor, Captain Critic bevindt zich in een Turks restaurant. De kapitein is echter absoluut geen tegenstander van de multiculturele restaurantwereld en brengt bijgevolg met genoegen een bezoek aan Hürrem Sultan.


Als voorgerecht kiest de kapitein voor börek (filodeegrollen) gevuld met kaas, en die beantwoorden aan de verwachtingen. Geserveerd met een tzatziki-achtige yoghurt-dressing is de portie (5 stuks) meer dan groot genoeg. Het bedje van wortel en witloof (authentiek is anders, of betreft het hier witlöf?) hoefde wel geen deel uit te maken van dit gerecht. De bediening is de hele avond gemoedelijk, misschien zelfs iets té, eerder wat gezapig zelfs. Maar een ramp is dat nu ook weer niet.


Als hoofdschotel krijgt de kapitein adana (op een spies gegrild lamsgehakt) voorgeschoteld, vergezeld van een gevulde aardappel en erwtjes en worteltjes, jammer genoeg uit blik. De adana zelf kan geslaagd genoemd worden: pikant, maar niet té. Een heel klein beetje aan de droge kant maar dan zijn we muggen aan het ziften. Volgende keer wel graag iets anders dan die erwten en wortelen uit blik, waarvoor dank.


Zoals het eigenlijk hoort in een Turks restaurant wordt er een gratis digestief aangeboden om de maaltijd af te ronden. De mierzoete kokoslikeur is iets wat de kapitein in normale omstandigheden in geen lichtjaren zou nuttigen, laat staan in huis halen, maar in deze setting is de consumptie ervan gerechtvaardigd. Dit is zeker niet een van de beste restaurants waar Captain Critic al geweest is, maar hij komt hier wel nog eens terug.
 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor