Café René


Dit eetcafé is ondertussen toch wel een begrip geworden in Gent, tijd voor een bezoek van Captain Critic dus. Het interieur doet Café René's reputatie alvast eer aan: opengebroken muren, veel baksteen, trendy houten tafels ... Eén van de vele superkrachten van de kapitein is zijn ongeëvenaarde trendgevoeligheid en op dit vlak scoort Café René alvast goed. Maar waar sommigen genoegen zouden nemen met enkel trendiness, daar wil deze superheld ook een degelijke maaltijd voorgeschoteld krijgen. Hoe is het daar dus mee gesteld in deze zaak?


Pluspunten alvast voor de ober die geen seconde wacht met het voorstel tot het nuttigen van een aperitief. Captain Critic slaat de ober in kwestie vervolgens met verstomming door te opteren voor de uiterst originele combinatie van een gin met een flesje tonic. Dat zullen ze hier nog niet dikwijls meegemaakt hebben.


Als hapje wordt er geopteerd voor gehaktballetjes in tomatensaus. Correct geprijsd en lekker zonder meer. Het hoofdgerecht - kort gebakken zalm met krielaardappeltjes, groene asperges en sluimererwten - is wel heel erg groen. Daar hebben niet enkel de asperges en sluimererwten schuld aan, vooral de berg rucola die de zalm bijna volledig aan het zicht onttrekt zorgt voor deze groene tsunami. Ook de sojasaus mocht wat minder overheersen maar de zalm is perfect (kort) gebakken en de groenten zijn heerlijk knapperig. De kapitein gaat dus niet té kritisch zijn.


Perfecte bediening en lekkere, eerlijke kost zorgen voor een geslaagd restaurantbezoek. Bovendien mag ook gezegd worden dat de rekening behoorlijk laag uitvalt. En dat voor een trendy eetcafé; het tegenovergestelde ware niet verbazingwekkend geweest.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor