Renard


De ban is gebroken en de missie officieel van start gegaan. In het mondaine Beervelde wordt restaurant Renard vereerd met een bezoek van Captain Critic.


De verwachtingen zijn alvast hooggespannen aangezien Renard in de Gault&Millau 2014 een score van 14/20 werd toebedeeld. De kapitein vindt zichzelf best een hippe superheld en laat zich de uitgebreide selectie gins welgevallen. Voor de verandering laat hij deze drank mengen met een tonic, iets wat wel eens zou kunnen aanslaan. Captain Critic is altijd al voor geweest op zijn medemens. Daarvoor ben je dan ook een superheld. Net als het interieur is de keuken klassiek, maar dat is geen scheldwoord. Na een uitgebreide selectie amuses volgt een perfect op de velkant gebakken zeebaars met gerookte ham en waterkers.


Het hoofdgerecht - duif - wordt vergezeld van gebakken aardappeltjes, grondwitloof en braambessen. Het vel van de duif mocht net iets krokanter geweest zijn en de braambessen zijn wat te zoet voor de bek van de kapitein maar verder geen aanmerkingen bij dit gerecht.


De grootste fout van de avond is op het conto te schrijven van Captain Critic zelve: het chocoladedessert (hoewel verdienstelijk) mocht achteraf gezien geskipt worden. Bij de koffie/whisky volgt namelijk een uitgebreide waaier aan gourmandises en net wanneer het einde in zicht lijkt, komen de oliebollen. De outfit van de kapitein geeft dan wel mee, een superheld met een pens is toch geen zicht. Nu ja, zoals gezegd valt restaurant Renard hier niets te verwijten. Er loopt zonder twijfel obeser volk rond voor wie de oliebollen nog niet genoeg zouden zijn (laat de wafels aanrukken!).


Conclusie: de missie van Captain Critic kon veel slechter van start gegaan zijn. Vier sterren, niet slecht voor een eerste keer.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor