Wang Hung


Wang Hung. Als je weet dat het eerste woord van de naam van dit Chinees restaurant voor onze Angelsaksische vrienden synoniem is voor het mannelijk geslachtsdeel en het tweede woord voor diezelfde vrienden betrekking heeft op de grootte van voornoemd geslachtsdeel is een gezellig etentje mogelijkerwijs niet het eerste waar je dit restaurant mee associeert.


Captain Critic probeert de beelden van zwaargeschapen leuters uit zijn hoofd te bannen en kiest als voorgerecht dimsum speciaal. Een smakelijke mix van loempia, dimsum en samosa wordt vergezeld van onder andere een gedecoreerde radijs. Geef een Chinees een aardappelmes en een radijs en je hebt een gelukkige Chinees. Als Da Vinci een Chinees geweest was, en geen spaghettivreter, stonden we nu in het Louvre aan te schuiven voor een tot bloem versneden wortel in plaats van voor de Mona Lisa. Zonder twijfel kijkt Mao Zedong op alle staatsieportretten zo gelukzalig omdat hij net 2 radijzen en een wortel heeft kunnen versieren.


Maar terug naar het eten: mihoen met rundvlees is het hoofdgerecht. Opnieuw smakelijk zonder meer. En wat de kapitein niet op krijgt neemt hij gewoon mee naar huis in een plastic doosje. Nergens anders dan in een Chinees restaurant kan je je restjes mee naar huis nemen zonder het risico te lopen volstrekt belachelijk over te komen. En dat vindt deze kapitein dan weer een pluspunt. Spaarzaamheid is wel degelijk een superkracht.


En nu maar hopen dat we niet badend in het zweet wakker worden met het beeld van reusachtige pielemoezen op ons netvlies gebrand.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor