Karel De Stoute (1)


Volgens Gault&Millau zou Karel De Stoute het best bewaarde geheim van het Gentse Patershol zijn, en dat zou er wel eens pal op kunnen zijn. Waar er op het vlak van naamsbekendheid wel degelijk ondergedaan moet worden voor zaken als Vitrine, Volta of j.e.f., is dat niet het geval voor wat er door chef Thomas De Muynck op het bord gebracht wordt.


À la carte behoort niet tot de mogelijkheden, er is enkel een menu. Eten wat de pot schaft dus. Maar wanneer de gerechten van het niveau zijn als in dit restaurant, hoort men Captain Critic niet klagen. Drie verfijnde hapjes worden gevolgd door carpaccio van sint-jakobsvrucht gecombineerd met appelijs. Een lichte en verfrissende manier om van start te gaan.


De tweede gang - skrei met Noordzeegarnalen - laat de kapitein om de verkeerde reden naar adem happen. Begrijp dit niet verkeerd: de smaken zitten goed maar wat kryptoniet voor Superman is, zijn garnalen voor Captain Critic. Elke superheld heeft zijn zwakte en voor de kapitein is dat zijn allergie voor garnalen. Na een dosis cortisone kan het diner verdergezet worden. De gastvrouw - die zich overigens de gehele avond uitstekend van haar taken kwijt - zet het hoofdgerecht op tafel: konijn met pruimen, but not as we know it. Heerlijk zachte konijnfilet vergezeld van een eenzaam pruimpje, een stukje ganzenlever, appelbolletjes en een biersausje brengt de kapitein in vervoering.


Het dessert - kokos, mango, chocolade - is een perfecte afsluiter van een uitstekend menu en zoals alle andere gangen qua presentatie een lust voor het oog. Zoals in een zaak van dit kaliber eigenlijk wel verwacht mag worden wordt de koffie/whisky vergezeld van een waaier aan huisgemaakte zoetigheden.


15/20 is de score die Karel De Stoute toebedeeld wordt in de Gault&Millau 2014 en daar kan Captain Critic weinig tegenin brengen. Sowieso één van dé aanraders in de Gentse binnenstad, en dat verdient een mooie score.
 Reacties

  1. Al in Cochon de Luxe geweest? ook echt een aanrader! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De kapitein moet - tot zijn scha en schande - toegeven dat hij Cochon De Luxe nog niet heeft kunnen vereren met een bezoek, maar hij heeft er al veel goeds over gehoord. Vroeg of laat komt het er dus wel van.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor