Belga Queen


Het onheilspellende woord 'toeristenrestaurant' hoor je meer en meer wanneer het over deze zaak gaat. Om proefondervindelijk na te gaan of de slechte kritieken wel kloppen waagt Captain Critic zich dus aan een bezoek. Een superheld dient zich bij wijlen, tegen beter weten in, in netelige situaties te begeven.


De kapitein kiest voor het brouwersmenu: drie gangen die er op papier zeer smakelijk uit zien. Hoop blijkt al snel illusie wanneer het voorgerecht op tafel komt. De carpaccio van skrei is smaakloos en heeft naar het bescheiden oordeel van Captain Critic al een half uur in de keuken staan vegeteren, waardoor de vis intussen kamertemperatuur heeft bereikt. De portie is bovendien belachelijk klein en meer dan één broodje past blijkbaar niet binnen het budget.


Het hoofdgerecht is Flandrienduif en de waarheid dient gezegd: die is perfect gebakken. Jammer genoeg is de rest van het bord van een ander niveau. De saus lijkt toch echt wel uit een pakje te komen, en als ze niet uit een pakje komt dan smaakt ze alsof ze uit een pakje komt. Wat eigenlijk op hetzelfde neer komt. Een vreemdsoortig kaaskoekje voegt niets toe aan het geheel en de aardappelen smaken raar. De kapitein wist eigenlijk niet dat aardappelen zo konden smaken. Over de dressering van het bord kunnen we kort zijn: een door de zon verblinde duif die zich net te pletter gevlogen heeft tegen een veranda ziet er beter uit dan de duif op dit bord. Het dessert (brownie met vanille-ijs) is behoorlijk maar wordt dan weer vergezeld van een walgelijk kaneelkoekje.


Conclusie? Vergane glorie. Belga Queen is gelegen in een prachtig middeleeuws pand en bracht enkele jaren geleden nog smakelijke gerechten op tafel maar die tijd is definitief voorbij. Een streng maar eerlijk oordeel.
 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor