't Koningshuis


't Koningshuis noemt zichzelf op zijn website "een pure grillade-bistro" maar de term hamburgerrestaurant past toch net iets beter bij deze zaak. Nagenoeg alle tafelgasten blijken hier één van de verschillende burgers op de kaart te nemen. Uitbaters hoeven zich vandaag de dag zeker niet te schamen wanneer ze hun kaart toespitsen op de hamburger in zijn meer ambachtelijke versie. Het meest succesvolle Amerikaanse culinaire exportproduct is hipper dan ooit, en dan hebben we het niet over de vele ketens maar over de luxeburger. De burger waar je € 17 voor neertelt, ook al bestaat die welbeschouwd uit dezelfde componenten als de hamburger die je van Ronald McDonald voorgeschoteld krijgt.


Na het plaatsnemen krijgt de kapitein onmiddellijk een portie nachos en een papieren zakje brood op tafel. De bediening blijft overigens de hele avond snel en attent, op dit vlak geen minpunten. Het interieur is iets minder geslaagd en komt toch eerder kil en ongezellig over. Maar hoe is het met de burger gesteld? Behoorlijk, zo blijkt. De bacon-cheeseburger met augurk, ajuin en rucola kan geslaagd genoemd worden en de frietjes én de bijhorende sausjes zijn versbereid, of ze smaken toch versbereid. Kleine opmerking: de kapitein eet zijn burgers graag met de hand, niet met mes en vork. Je bent bij 't Koningshuis echter genoodzaakt je tot deze laatste optie te wenden. Om een burger als deze zonder mes en vork goed en wel in je mondholte te krijgen dienen er vreemde, vernederende handelingen uitgevoerd te worden. Het onmenselijk wijd opensperren der kaken behoort niet tot Captain Critic's superkrachten.


Conclusie: 't Koningshuis is een degelijk hamburgerrestaurant voor een snelle hap. Culinaire prijzen zullen ze hier niet snel winnen maar we kunnen niet allemaal Kobe Desramaultsen zijn (meervoud - één Desramaults, twee Desramaultsen).Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor