La Provence


Het is voor een lunch dat Captain Critic restaurant La Provence vereert met een bezoek. Het weer laat het toe om buiten te eten en het terras is verrassend gezellig. Het is nu ook weer niet zo dat je je onmiddellijk in de Provence waant, maar hoeft dat? Welke Franse stad kan er immers aan de parel van West-Europa tippen (Gent, voor wie het nog niet begrepen moest hebben)? Alleen al door de afwezigheid van baretten, zwart-witte horizontaal gestreepte truitjes, vrouwelijk okselhaar en dag in dag uit kikkerbillen en escargots verorberende types die Jean-Louis of Jean-François heten, heeft de thuisstad van de kapitein een streepje voor op eender welk hol onze zuiderburen een stad plegen te noemen. Stereotypering. Heerlijk.


Een lunch dus. De duisternis van de avond mag dan wel het terrein zijn waarop Captain Critic bij voorkeur opereert maar een lunchformule biedt dan weer het voordeel van een uiterst schappelijke prijs. En dat is ook hier het geval: € 17,50 voor twee gangen. Vandaag krijg je daar vissoep met rouille voor, gevolgd door kangoeroesteak met béarnaise en frietjes. De soep is lekker en het met rouille besmeerde broodje dat er in drijft eveneens. Het is wel te zompig geworden, logisch als je het midden in een bord warme soep legt. De kangoeroesteak is correct gebakken en de frietjes zijn, naar de bescheiden mening van de kapitein, heerlijk. De béarnaise is luchtig en vers. Het potje mayonaise mocht dan weer wat groter zijn. Zoals het hoort bij een lunch worden beide gangen behoorlijk snel opgediend maar het afruimen van het hoofdgerecht laat wel iets te lang op zich wachten.


Een lunch bij La Provence is een aanrader. Captain Critic keert hier ’s avonds, wanneer het duister is en hij zich meer op zijn gemak voelt, zeker nog eens terug.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor