De Stokerij


Naar De Stokerij gaat Captain Critic vooral, net als naar ‘zusterrestaurant’ Multatuli, voor de lekkere, eerlijke keuken met klassieke gerechten zonder al te veel tamtam. Je kan hier tegelijk zowel een vegetarische bakfietsbuddy (gesteld dat je die zou hebben) als een bierminnende tooghanger mee naar toe nemen. Op de kaart vind je immers een behoorlijk uitgebreide selectie aan vegetarische gerechten naast een prachtig aanbod aan Belgische bieren. Bij elk gerecht staat een biersuggestie, ook bij de nagerechten (!).


Qua accommodatie is De Stokerij één van de mooiste restaurants van Gent. Het gebouw, een oude stokerij (dát had u niet zien aankomen), is gezegend met een imposante bakstenen schouw en is prachtig gerenoveerd. Een klassiek tapasbordje is een goeie manier om de honger alvast wat op te wekken. Met manchego, chorizo, serrano en olijven kan er weinig verkeerd gaan. Iets wat voor het hoofdgerecht dan weer niet geldt: kalfsniertjes moeten toch wel juist gegaard worden. De kapitein heeft het nog niet zelf moeten meemaken maar de geur van te lang gegaarde niertjes zou verontrustende gelijkenissen vertonen met het aroma van de urinoirs op Daknam na een gemiddelde thuiswedstrijd van Sporting Lokeren. De niertjes bij De Stokerij hebben hier echter niet onder te lijden. De kapitein laat het zich smaken maar het sausje waarin de niertjes geserveerd worden beantwoordt toch niet helemaal aan de verwachtingen. Mange-touts en paprika vormen geen perfect huwelijk met niertjes. De frietjes zijn lekker en de mayonaise is duidelijk vers gemaakt, het slaatje is dan weer wat banaal maar al bij al kunnen we toch spreken van een geslaagd hoofdgerecht.


Een dessert hoeft niet altijd, maar zodra de kapitein brownie met vanille-ijs op een kaart ziet staan, spelen rationele overwegingen verder geen enkele rol. De brownie is super en het ijs (huisgemaakt, zo lijkt het) ook. Het Sint-Bernardus Abt-bier dat aangeraden wordt bij de brownie gaat er inderdaad wonderwel mee samen. Kort samengevat is De Stokerij een aanrader voor al wie houdt van klassieke gerechten in een mooie setting.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor