Neuf Mille


Op de website van bar annex restaurant Neuf Mille staat een tekst van Herman Brusselmans (Vlaams schrijver, columnist, befkoning) waarin de auteur zijn liefde betuigt voor deze zaak. Mooie woorden die Captain Critic nieuwsgierig maken en tot een bezoek aansporen.


De bar bevindt zich op de benedenverdieping van waaruit je uitzicht hebt op de open keuken. In een hip decor nuttigt de kapitein alvast zijn aperitief: een gin tonic met Colombiana gin, peperbolletjes, zoethout en een stuk houtskool. Van dat laatste ingrediënt zou het algemene kennis moeten zijn dat het enkel thuishoort in een barbecue. Het geeft de gin tonic daarnaast ook nog eens een grijzig kleurtje, een kleur die Captain Critic liefst enkel associeert met zijn boekhouder. De huisgemaakte chips van pastinaak vallen wel in de smaak.


In de eetzaal op de bovenverdieping opteert de kapitein voor het menu Neuf Mille. Een amuse op basis van een garnaalmousse en zeewier wordt gevolgd door Gentse kop met langoustine, crème van bloemkool, mierikswortel en tuinbonen als voorgerecht. Langoustine als enkelvoud is in dit geval geen vergissing: één enkele langoustine wordt vergezeld van 2 kleine stukjes preskop. De smaak en presentatie zitten meer dan goed, jammer genoeg geldt dat niet helemaal voor de portie.


Het hoofdgerecht is qua hoeveelheid dan wel in hetzelfde bedje ziek, heerlijk is het wel: 6 weken gerijpt Simmenthal-rund met pommes pont neuf, espuma van pickles en verschillende groenten waaronder vooral de romanesco in de smaak valt. Het rundvlees is zoals gevraagd perfect bleu gebakken. In plaats van voor een crème brûlée van cuberdons kiest Captain Critic als nagerecht voor een kaasbordje. Door pijlsnel te redeneren beseft hij immers dat een kaasbordje doorgaans vergezeld wordt van een broodje, wat de kans groter maakt dat hij met een volle maag terug huiswaarts kan trekken. Dat laatste is dan ook het geval: het kaasbordje blijkt de grootste portie van de avond te zijn.


Afrondend kan gesteld worden dat interieur, bediening, smaken en presentatie stuk voor stuk top zijn bij deze nieuwe zaak. De iets te kleine porties vergeeft de kapitein Neuf Mille dus maar al te graag.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor