A Food Affair (1)


Bij het maken van zijn reservering bij A Food Affair werd Captain Critic meegegeven dat hij twee uur na aankomst in het restaurant de zaak opnieuw verlaten moest hebben. Doorgaans wordt de kapitein pas verzocht een etablissement te verlaten nadat hij - onder invloed van de immer verleidelijke wijnkaart - zich ontdaan heeft van enkele kledingstukken, een drietal tafels omvergegooid heeft en minstens één ober (m/v) fysiek heeft aangevallen. In dit geval is de oorzaak echter dat er bij A Food Affair met shifts gewerkt wordt. Best een aardige test voor de zaak om er dan maar voor te zorgen dat alles vlot verloopt en je niet in tijdsnood komt te zitten.


Ook al zijn de uitbaters geen Aziaten (of ze zouden het dan toch héél goed moeten kunnen wegsteken), naar A Food Affair ga je voor de Oosterse gerechten. Met het voorgerecht - gegrilde kippensaté met verse pindasaus - gaat de kapitein de Indonesische toer op. Het vlees is perfect gegrild en boterzacht, wat bij een kippensaté al eens anders kan zijn. De pindasaus is heerlijk en, zoals vermeld op de kaart, 100% vers bereid. Een pikant kruidenslaatje maakt het gerecht af.


Het hoofdgerecht - bun cha - voert de kapitein naar Vietnam. Bun cha is een frisse noedelsalade met veel verse koriander en Thaise basilicum. Daarbij zijn er pickles van groenten toegevoegd en lekker zachte, op houtskool gegrilde kalfsgehaktballetjes. Opnieuw een geslaagd gerecht dat barst van de smaken. Op de dessertkaart ziet Captain Critic een niet te versmaden guilty pleasure staan: huisgemaakt snickersijs. Denk niet aan een diepgevroren snickersreep, maar aan heerlijk roomijs met stukjes chocolade, karamel en pinda. Met wat verbeelding zijn we dankzij die pinda’s inmiddels dan toch weer in Indonesië aanbeland.


Tot nu toe had Captain Critic nog maar twee Oosterse restaurants in het Gentse gerecenseerd, en geen van beide werd beloond met de meest indrukwekkende score. Kon daaruit afgeleid worden dat de kapitein het niet echt heeft voor de Aziatische keuken? Nee, eigenlijk niet. Bij die eerdere restaurants ontbrak het namelijk vooral aan de frisse smaken en de krachtige kruiding die zo specifiek zijn voor de echte Oosterse keuken. Captain Critic is echter verheugd te kunnen meedelen dat hier bij A Food Affair hoegenaamd geen sprake van is. Hier hebben ze volledig begrepen wat de echte Oosterse keuken inhoudt, ook al zijn ze zelf zo Vlaams als Siegfried Bracke.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor