Uncle Babe's


Hoeft het eigenlijk nog gezegd: in Gent zijn er inmiddels hamburgerrestaurants zoals er middelmatige spelers bij Club Brugge zijn. Veel. Heel veel. Gaan we klagen over die overvloed aan keuze? Uiteraard niet. En zeker niet over Uncle Babe’s Burger Bar, waar men zich specialiseert in de honderd procent Amerikaanse hamburger. Lekker vettige obesitasburgers met andere woorden. Laat Captain Critic die maar eens aan een test onderwerpen.


De burgers van Uncle Babe worden geserveerd in een soort gamel, die voormalige dienstplichtigen zich nog zullen herinneren uit hun legertijd, of scouts uit hun euh ja, scoutstijd. Toegegeven, de gamel hier is iets stijlvoller dan de leger- of scoutsvariant en vooral: de inhoud is stukken smakelijker. Een blik koude witte bonen in tomatensaus is er niets tegen. En je moet het niet ‘s nachts in een of ander Ardens bos naar binnen werken. Nee, dan is de omgeving hier aangenamer: een aardig ingerichte zaak met een gezellige bar en een inkijk in de keuken waar Uncle Babe’s burgers het levenslicht zien.


Uit de burgers op het grote zwarte menubord naast de bar kiest de kapitein een klassieker: een bacon-cheeseburger met als side dish onion rings, en om die burger optimaal te vergezellen een Snake Dog IPA, één van de vele uitstekende Amerikaanse bieren die hier op de kaart staan. De tijd is lang voorbij dat er aan de andere kant van de Atlantische oceaan enkel pis met het etiket Budweiser gebrouwen werd. De burger is exact wat je ervan mag verwachten. Een lekker sappig gebakken stuk vlees, krokant spek en een broodje waarvan de onderste helft inmiddels zo vettig geworden is als het haar van Silvio Berlusconi. Vettig dus. De groenten zijn op zich niet spectaculair, maar kan je überhaupt veel spectaculairs doen met wat sla, tomaat en augurk? De artisanale onion rings zijn dan weer wel de moeite.


Vriendelijk personeel, smakelijke burgers, een mooie bierkaart en een … interessant toilet. De kapitein zal er verder niet al te veel over uitweiden, ontdek het vooral zelf door er gewoon ’s uw blaas te ledigen. En bestel dan direct ook een burger, Uncle Babe zal u dankbaar zijn.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor