Romain Roquette


Romain Roquette is een relatief nieuwe zaak in Gent. Het is een saladebar die naar eigen zeggen de ambitie heeft om “dé saladebar van Gent” te worden. De zaak wordt uitgebaat door drie jonge kerels die het openen van een slaatjesresto hoogstwaarschijnlijk nipt verkozen boven het starten van een balletschool, een nagelsalon of een meisjesvolleybalploeg. Om maar te zeggen dat slaatjes toch eerder een vrouwelijk imago met zich meetorsen. Door dat soort genderstereotiepen laat Captain Critic zich echter niet tegenhouden, en de drie jonge uitbaters - terecht - ook niet.


Het is op het middaguur dat de kapitein Romain Roquette binnenwandelt, dat het druk is hoeft dus geen verrassing te zijn. De inrichting is fris en modern en bestellen gebeurt aan de toog. De mannen die de slaatjes maken werken aan een strak tempo, ondanks de drukte zijn er dus geen lange wachttijden. Drankjes neem je zelf uit een grote koelkast. De kapitein staat even met een blik Vedett in de hand maar gelukkig kan hij net op tijd de flesjes Crabbelaer spotten in de kleine koelkast achter de toog. De Vedett stond sneller terug in de grote koelkast dan je “overgewaardeerde pils” kan zeggen.


Hoe het met de slaatjes zelf zit? Echt wel goed eigenlijk. Captain Critic kiest voor de Julius, een stevig slaatje met Romeinse sla, geroosterde kip, groene asperge, avocado, parmezan, croutons en bieslookdressing. De garnituur is onmiskenbaar vers en overvloedig, het is dus absoluut niet zo dat je tussen de sla op zoek moet gaan naar een eenzame asperge of een verborgen stukje kip. De verschillende ingrediënten vormen een smakelijk, uitgebalanceerd geheel en de sla drijft niet in de dressing. De portie zelfgemaakte crackers met pompoendip die als side dish fungeert is overigens ook het vermelden waard.


Captain Critic heeft hier lekker geluncht voor weinig geld. De eerder feminiene bezigheid van het consumeren van een slaatje heeft hij achteraf dan maar gecompenseerd met enkele activiteiten die zijn mannelijkheid dan weer een boost gaven. Houthakken in een bos, correct parkeren, armworstelen met een beer: het zijn maar enkele voorbeelden.
 Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor