Plus+

Gent schijnt volgens zij die het menen te weten the place to be te zijn voor adepten van biologische en/of vegetarische keuken. Captain Critic kan daar mee leven, zolang Gent maar geen eenheidsworst wordt, en de kapitein op andere locaties nog steeds kan genieten van zijn vele guilty pleasures, zij het vettige hamburgers, entrecôtes van 400 gram of gevulde gehaktballen zo groot als een kleine voetbal. Een gezond slaatje behoort echter - zelfs voor de kapitein - ook tot de mogelijkheden.


Het motto van Plus+ is ‘bewust eten en leven’. De trefwoorden zijn kraakverse ingrediënten, het ritme van de seizoenen en zo lokaal mogelijke, volledig biologische producten. Misschien ligt het aan het ontiegelijk vroege uur waarop Captain Critic Plus+ binnenwandelt (12u ’s middags, stel je voor!), maar de rij wachtenden aan de besteltoog is klein, waardoor het hele bestelproces uiterst vlot verloopt. Plus+ biedt 4 eigen slaatjes aan, maar je kan ook zelf je bord samenstellen. Een optie die Captain Critic graag kiest, geholpen door het feit dat de keuze groot is en de achter een vitrine uitgestalde ingrediënten er daadwerkelijk vers en lekker uitzien. Een slaatje stel je bij Plus+ samen door uit verschillende categorieën één of soms meerdere componenten uit te kiezen. Als ‘blad’ kiest de kapitein voor gemengde sla, als ‘graan/zaad/peul’ de quinoa, als ‘dressing’ de limoen/wasabidressing, als ‘groenten’ de broccoli, artisjokharten en gemarineerde venkel en als ‘topping’ de bieslook en de zonnebloempitten. Voor nog meer extra’s kan je bijbetalen, en dat doet de kapitein met plezier voor een portie buffelmozzarella. Om maar volledig bio te gaan grabbelt de kapitein ook nog een Whole Earth-limonade mee.


Het moet gezegd: het is heel aangenaam zitten in deze zaak. Er is duidelijk nagedacht over het interieur en de Scandinavische lijn is zo consequent doorgetrokken dat elke Olaf, Sven of Björn zich hier onmiddellijk thuis zal voelen. De kapitein mag dan wel geen Noorman zijn, hij kan de inrichting hier best appreciëren. De portie op het bord is zonder overdrijven aanzienlijk te noemen, enkel de hoeveelheid buffelmozzarella mocht net iets groter geweest zijn. Maar de kapitein klaagt eigenlijk niet: de sla is kraakvers, de verschillende groenten zijn smakelijk en hebben nog ‘beet’, en de dressing is fris en lekker. Wie houdt van veel dressing kan zelf nog aanvullen met olijfolie, balsamico en/of honing aan een aparte toog.


De maaltijd bij Plus+ heeft gesmaakt. Bijkomend voordeel is dat de kapitein een hoeveelheid groenten binnen heeft die het hem rechtvaardigt om zich de rest van de week enkel nog tegoed te doen aan de eerder vermelde vettige hamburgers, 400-gram zware entrecôtes en gevulde gehaktballen zo groot als het gezwollen hoofd van Daniël Termont na een kreeftenfestijn op het jacht van Jeroen Piqueur. Dolletjes.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor