Kaffee Préféré


Aan de voorgevel van Kaffee Préféré hangt een groot zwart spandoek waarop te lezen valt dat deze brasserie ook nog dienst doet als tearoom. Horeca-uitbaters in de grootstad Lochristi die aan het eind van de maand graag nog hun facturen kunnen betalen, zullen hier moeilijk onderuit kunnen. Ze lopen dan wel het risico te veel ineens te willen doen, en aan kwaliteit te gaan inboeten. Nu, Captain Critic gaat Kaffee Préféré hier op voorhand niet op afrekenen, hij zou niet durven.


Eens voorbij het verontrustende zwarte spandoek - het lijkt wel een vlag van IS - kom je verrassend genoeg binnen in een lichte, aangenaam ingerichte ruimte. De kapitein wordt door de vriendelijke ober naar zijn tafel geleid, waar hij al snel een gin tonic bestelt en daarbij een potje Doritos (uit een zak) met kaasdip (uit een bokaal) krijgt. Haute cuisine is het niet, maar we zitten hier niet bij Hof Van Cleve. Als voorgerecht volgen twee niet al te grote, maar smakelijke kaaskroketten. De grillig ronde kroketten zijn klaarblijkelijk zelfgemaakt en smaken zoals een goede kaaskroket hoort te smaken. De selectie wijnen is dan weer niet helemaal zoals het hoort: gevraagd naar de wijnkaart deelt de ober mee dat er keuze is tussen drie verschillende wijnen: wit, rood en rosé. Dat maakt de deliberatie een stuk eenvoudiger: rood dan maar. De drie huiswijnen zijn gelukkig wel democratisch geprijsd en de Spaanse rode wijn drinkt best lekker weg.


Het hoofdgerecht is deze keer paardenbiefstuk met frietjes. Ja, Captain Critic is niet te beroerd om ook paard te eten. Hij ziet niet in waarom niet. Het enige dier dat de kapitein niet naar binnen zou werken is een walvis. Iedereen die bewust walvis- of dolfijnvlees eet, is geen vriend van Captain Critic. Sterker nog, voor zulk tuig zou er een speciale plek gereserveerd moeten zijn in de hel. Net boven de kinderverkrachters en de technische staf van Club Brugge. Maar terug naar de paardensteak: die is lekker, hoewel misschien net iets te lang gebakken, al kan er zeker niet gesproken worden van een droog stuk vlees. Als saus heeft de kapitein genoegen moeten nemen met een champignonsaus, aangezien er (de horror!) geen béarnaisesaus op de kaart staat. Toch wel een ontgoocheling, zeker omdat de champignonsaus niet bepaald rijk aan champignons genoemd kan worden. De frietjes zijn lekker maar niet overdonderend, erger is echter dat, gevraagd naar mayonaise, er een plastic potje mayo gebracht wordt zoals je dat ook in de Lunch Garden krijgt. Toch wel een absolute no-go in een etablissement dat meer wil zijn dan een snelwegrestaurant of voetbalkantine. Enige mixed feelings aangaande het hoofdgerecht dus.


Ook al zijn er enkele punten van kritiek (de kapitein heet niet voor niets Captain Critic), het eindoordeel is niet negatief. Het eten was best lekker, en de bediening uiterst attent en vriendelijk. Verwacht gewoon geen al te hoogstaande keuken als je bij Kaffee Préféré gaat eten, dan komt het wel goed.
 Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor