BonAmb

  • Jávea, maart 2023
  • Michelin **
  • Guía Repsol ***
  • La Liste n°420
  • OAD Top 100+ Europe n°75
  • Captain Critic 18/20

De Costa Blanca is veel meer dan de gruwelijke betonnen jungle van Benidorm. De Costa Blanca staat ook voor fantastische gastronomie, zoals heel Spanje eigenlijk. En restaurant BonAmb in Jávea is daar het zoveelste uitstekende voorbeeld van. Chef Alberto Ferruz plaatst de Middellandse Zee centraal in zijn menu's, naar het lichtend voorbeeld van levende legende Quique Dacosta, die nauwelijks enkele kilometers verderop in Dénia in de potten roert. Net als Quique Dacosta serveert BonAmb een avant-garde keuken. Het is niet evident om slechts een paar hoogtepunten te benoemen, maar het 'pannenkoekje' van morteruelo met selder is er sowieso een van. Net als de geroosterde bloemkool a la romana met truffel. En ook al komen beiden niet meteen uit de Middellandse Zee, de foie gras en de lamskotelet zijn van de beste die Captain Critic ooit gegeten heeft. En dat betekent toch wel iets.

 
























Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor