La Mère Germaine

  • Châteauneuf-du-Pape, augustus 2023
  • Michelin *
  • Gault&Millau 14,5/20
  • Captain Critic 17,5/20

Van een chef (Christophe Hardiquest) die met zijn Brusselse restaurant (Bon Bon) twee Michelinsterren en een 19,5/20 in de Gault&Millau wist te behalen, mag je wel wat verwachten. En dat is exact wat Hardiquest brengt in zijn Provençaalse restaurant La Mère Germaine, dat al meer dan 100 jaar bestaat en waar Hardiquest sinds vorige zomer de plak zwaait. Met één Michelinster en een 14,5/20 is het huidige La Mère Germaine sowieso ondergewaardeerd. Dat bewijzen gerechten als blauwvintonijn met rode bietensap en sabayon van vijgenblad; garnaal in een bisque van rozemarijn met romesco; en varken van de Mont Ventoux met chorizonaise, gekonfijte aardappel en varkenspoot. Belgen in het zuiden van Frankrijk: het hoeft niet altijd Piet Huysentruyt te zijn. Hoewel Piet zelf het daar misschien niet mee eens zal zijn.

 

 










Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor