Colmar (1)


In zijn prille jeugd bracht de jonge Captain Critic in wording geregeld een bezoek aan het Colmar-filiaal in Oostakker. De recente renovatie leek dan ook de perfecte gelegenheid om na te gaan of de positieve jeugdherinneringen na een hernieuwd bezoek overeind blijven staan.


De formule van Colmar is bekend en al jaren dezelfde: er kan gekozen worden voor 1, 2 of 3 gangen. Voor- en nagerechtenbuffet zijn, net als het drankenbuffet, a volonté. De kapitein kiest voor het voorgerechtenbuffet en een hoofdgerecht maar laat het nagerechtenbuffet aan zich voorbijgaan. Uit ondervinding weet hij dat dit laatste buffet het minste voorstelt. Bovendien heeft hij tegen dat het dessert er zit aan te komen al zoveel gegeten dat zelfs één profiterole fataal zou kunnen zijn. Want dat is Colmar uiteraard ook: veel eten. Heel veel eten.


Uit het voorgerechtenbuffet kiest de kapitein o.a. aardappelsalade, scampi, zalm, ham en een kippenboutje. Klagen over de presentatie kan hij alvast niet doen, voor de dressering van zijn bord moet hij zelf maar zorgen. Het hoofdgerecht is kangoeroefilet met kruidenboter en frietjes. Het vlees is lekker gegrild en - zoals gevraagd - mooi saignant. De frietjes zijn niet de beste die de kapitein ooit gegeten heeft maar ook niet de slechtste. De hoeveelheid kruidenboter mocht wel wat groter zijn en de sla ziet er eigenlijk maar wat triest uit.


Het zal niet voor iedereen zijn, maar al bij al is Captain Critic wel fan van Colmar. Wanneer je er binnenstapt weet je aan wat je je mag verwachten, je krijgt een mooie lap vlees op je bord en moest het eten toch tegenvallen kan je dat wegspoelen met een liter of twee, drie wijn a volonté. Eins, zwei, saufen!
 Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor