Gök Palace


Captain Critic's missie brengt uw favoriete Gentse superheld voor de tweede keer naar een Turks restaurant (zijn er eigenlijk andere Gentse superhelden, naast ondergetekende, Buffaloman en Siegfried Bracke?). Deze keer wordt het een zaak in de Sleepstraat, het mekka (ha!) van de Turkse culinaire aanwezigheid in Gent en omstreken.


Gök Palace beantwoordt alvast minstens evenveel aan het Turkse stereotype als Hürrem Sultan. Via een gigantische flatscreen op een van de muren worden zelfs groepsreizen naar Istanbul en Cappadocië aangeprezen, mét Nederlandstalige begeleiding uiteraard. Zo hebben we onze groepsreizen graag. Het voorgerecht is een uitgebreide mezze-selectie: börek, calamares, tarama, tzatziki, scampi, gegrilde aubergines, dolmades en olijven. Behoorlijk smakelijk maar niet uitzonderlijk; zo is het deeg van de börek en de calamares niet echt krokant en zijn de scampi aan de taaie kant.


Vervolgens moet er meer dan een uur gewacht worden op het hoofdgerecht. Dat de kapitein zich deze keer in een uitgebreid gezelschap bevindt is geen adequaat excuus. Zeker niet als je het hoofdgerecht - pirzola - bekijkt. 'Presentatie' staat blijkbaar niet in een Turks woordenboek. Als de lamskoteletjes vanop 3 meter afstand op het bord geworpen zijn mogen we spreken van een verdienstelijke poging maar vanop normale afstand moet hier toch meer van te maken zijn. Gelukkig is het vlees wel goed gebakken maar de aardappel is jammer genoeg veel te droog.


Afgesloten wordt er wel met een positieve noot: baklava en vanille-ijs vergezeld van een likeur van het huis die enkel en alleen smaakt in een biotoop als deze. Ondanks de vriendelijke bediening wandelt Captain Critic toch met zeer gemengde gevoelens buiten.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor