Canar Bizar


Een Spaans/mediterraans restaurant op het dorpsplein van Oostakker? Waarom eigenlijk niet? Staat deze fiere Gentse deelgemeente immers niet bekend om haar kosmopolitisch karakter? Haar open blik op de wereld? Haar immer nieuwsgierige bereidheid vreemde culturen te verkennen, sterker zelfs, deze in haar midden op te nemen en op te slorpen?


Nee, eigenlijk niet. De eerlijkheid gebiedt Captain Critic op te merken dat wie in Oostakker een restaurant wil openen, en vooral open wil hóuden, minstens één of meerdere variaties op het thema biefstuk-friet dient aan te bieden. Laat duidelijk zijn dat dit geen kritiek is op de fantastische uitvinding biefstuk-friet. Een uitvinding die zonder verpinken thuishoort in het rijtje wiel/democratie/penicilline. Een Spaans restaurant zou echter zonder moeten kunnen.


De bovenvermelde overweging in acht genomen valt het de uitbaters van Canar Bizar echter niet te verwijten dat zij een aantal Vlaamse klassiekers zoals stoverij en steak op het menu geplaatst hebben. El capitán (let op de uiterst subtiele Iberische toets) gaat echter voor de Spaanse klassiekers. Als voorgerecht een succulent koud tapasbordje met serrano, lomo, chorizo, manchego en ansjovis. Hier is weinig kookwerk aan maar de producten zijn van topkwaliteit. Het hoofdgerecht is een authentieke paella Valenciana. Die authenticiteit valt op te maken uit de aanwezigheid van enkele konijnenpootjes tussen de zeevruchten, de kip en de saffraanrijst. Lekker, maar in Spanje zelf heeft Captain Critic al betere paella gegeten.


Voor wie op zoek is naar een 100 procent mediterrane ervaring zijn er meer geschikte adressen te vinden, maar wie al 's graag iets Spaans eet kan hier zeker terecht. En die lastige nonkel die alleen biefstuk-friet lust kan ook mee.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor