Mosquito Coast


Sinds het begin van Captain Critic's missie zitten reizen naar het buitenland er voor de kapitein niet meer in. Een superheld kan de stad waarover hij waakt immers niet zomaar in de steek laten. Een bezoekje aan Mosquito Coast, een etablissement dat in het Gentse bekend staat als reiscafé annex -restaurant, lijkt dan een aangewezen oplossing om de dorst naar verre oorden te lessen.


Het interieur is getooid met reisfoto's, wereldbollen en souvenirs allerhande. De kaart is een culinaire reis rond de wereld: Azië, Afrika, Latijns-Amerika ... Maar Captain Critic kiest voor Australië: kangoeroefilet met kroketten en gebakken banaan. De zeer oplettende lezer ontdekt hier minstens één ingrediënt in dat meer thuishoort op een Oost-Vlaams trouwfeest anno 1976 dan diep in het hart van de Australische outback. Of de kapitein moest zich schromelijk vergissen en de aboriginals maken al duizenden jaren lang gefrituurde, in paneermeel gerolde pureepatatjes.


Hoe het ook moge wezen, na het ietwat basic aperitiefhapje (chorizo, salami, kaas, olijven en nachos met guacamole) volgt een zalig gebakken kangoeroefilet, bleu chaud uiteraard. Op de kaart staat overigens vermeld dat de kangoeroefilet niet harder gebakken wordt dan saignant. Voor de kapitein geen enkel probleem, hoe roder hoe beter, maar het soort volk dat al graag 's een schoenzool consumeert kiest beter een ander gerecht op de kaart. Er zijn echter ook punten van kritiek: de saus is te waterachtig en de dressering van het bord laat toch wat te wensen over.


Na een café cubana met bruine rum keert Captain Critic toch tevreden huiswaarts. Geen hoogstaande noch verfijnde keuken maar wel lekkere gerechten in een aangename atmosfeer.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor